nov 232012
 

på plats. Som tidigare år var publiktrycket hårt när Fotomässan slog upp dörrarna. Besökare med kameror dominerade och det blev lite av tjurrusning till både Nikon och Canons verkstadsbås där man gratis kan få sin kameras innanmäte avdammat. Köerna blev direkt långa och det var dött lopp till vilket bås som var populärast.

Det spontana direktintrycket av Fotomässan 2012 blir att de två seminariescenerna har fullspäckade program, och att publiken denna första dag bestod av väldigt många fler sextioplussare än tidigare gånger. Moderskeppets föreläsning om hur man proffsigt retuscherar hud var mycket avancerad och dessutom mycket välbesökt av dessa grå pantrar, så man kan väl gissa att det framöver kommer flöda med dylika finesser från äldre fotoentusiaster.

På golvet i övrigt hade kameratillverkana fullt upp med demonstrationer, vilket inte hindrade den stora publiken att lämna bruset och betrakta de många fotograferna som ställdes ut i härligt långa väggrader.

Foto har helt klart tagit över den popularitet som tidigare åtnjöts datormässorna. Och på nåt sätt känns det bra, eftersom foto mer direkt uppmuntrar kreativitet.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.