okt 252012
 

jag var där. Microsoft firar förstås releasen av nya operativet på många sätt världen över. I Stockholm hölls releasepartyt för Windows 8 i Frihamnens Magasin 9 och föregicks bl.a. av en pressvisning. Fokus låg på konsumentsidan, och hur mycket annat man kunde göra än att just jobba med datorn. Inget Office här inte, nu kryllar det av appar.

Micke Bohlin, på företagssidan, kunde dock förnöjt visa en app som tog hand om bl.a. krognotor, ja det administrativa i alla fall :-). Glömmer man var man åt, och med vilka, och har betalat med kreditkort, kan man enkelt triangulera notan med kalenderbokningen, restaurangkoordinater, reseplanering etc, och raskt få hela representationsunderlaget automatiskt ifyllt och ivägskickat till ekonomiavdelningen. En dröm för alla som reser mycket i tjänsten.

Eva Fors, har efter ett par år med internationellt uppdrag inom Microsoft återvänt för att precis ha blivit affärs- och marknadsdirektör här hemma. Hon är en del av företagets svenska historia och berättade i minglet att hon kom till Microsoft månaden innan Windows 95 släpptes. Flikade sen raskt in att idag är det på dagen 11 år sedan Windows XP lanserades. Så talar en som har koll på läget!

Nämnda lägeskoll är något undertecknad tappade för länge sen, men så var jag med på pressmötet då Windows v3.11 lanserades, så det må vara förlåtet 🙂

Lanseringsfesten pågår fortfarande när detta skrivs, och lär väl göra så till i morgon när härligheten ska finnas tillgängligt för att köpa i butik också.

Sorry, the comment form is closed at this time.