aug 062012
 

Nyheter. Galaxy Note 10.1 är Samsungs nya surfplatta som inbjuder till digital bearbetning genom den medföljande och förstås viktiga digitalpennan S Pen. Samsung pressar ramarna ytterligare vad gäller mobil bearbetning och en ny funktion är att den delbara skärmbilden öppnar för att man kan göra flera saker samtidig.

Att redigera en bild i Adobe Photoshop Touch under tiden man plockar anteckningar från ett möte eller en föreläsning, går alldeles utmärkt.

Skärmen är 10.1 tum – och hur Samsung fått den att se ut som 19” på bilden intill är en gåta som ser ut som en tanke – och aktiveras så snart man tar ut pennan från sitt förvaringsfack i chassit. Skärmen har smart teknik som noterar med funktionen Smart Stay användarens ögonrörelser och släcker skärmen när ögonen tittar åt annat håll.

Sen presentationen på Mobile World Congress i februari har Galaxy Note 10.1 utrustats med en fyrkärning processor och 2 gigabyte minne. Tillsammans med fönsterdelningsfunktionen så uppmuntras man alltså att kunna göra och ha koll på flera saker samtidigt.

Specifikationen ur pressreleasen: Galaxy Note 10.1 är en Note med den interaktiva pennan S Pen, delbar skärm och telefonfunktion. Tio tum LCD-skärm (1280×800), operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) och användargränssnittet Touchwiz. Quad core-processor om 1,4 GHz med 2GB RAM-minne. Dubbla kameror. Bluetooth v 4.0, usb, wifi 802.11 b/g/n, wifi direct, Allshare. 16 gigabyte internminne och plats för minneskort (microSD) upp till 64 gigabyte. 7000 mAh batteri. I butik vecka 34 till ett rekommenderat butikspris på 6 000 kronor.

Sorry, the comment form is closed at this time.